top of page

ARTIST · SONGWRITER · FUNKYLICIOUS DIVA

  • Black Facebook Ikon
  • Black YouTube Ikon
  • Black Instagram Ikon
  • Black Spotify Ikon
Solid_black.png

EPK - Ladda ner wav/mp3, texter, pressfoton, omslagsbild, m.m HÄR.

Stockholmsbaserade soulartisten Alyza släpper sin första svenska singel!

Om Allt eller inget

Den 18e juni släpper svensk-italienska soulartisten Alyza sin första låt på svenska. Låten heter Allt eller inget och är första singeln efter hennes debut-EP ART som släpptes november 2020. Allt eller inget är en låt om att vara “bara vänner” och frustrationen i att dejta någon som inte kan välja mellan just “allt eller inget” i relationen.

 

Allt eller inget kom till som en tonsatt dikt under musikstudier på Ågesta Folkhögskola och har fått ny text inför släppet. Den nya singeln följer i ART:s fotspår med fokus på kör, dynamik och Alyzas röst. Låten bjuder även på taktartsbyten och gitarrsolon.

Text och musik är skrivet av Alyza (Elisa Critti Kronholm). Anna Engberg har mastrat, körat och spelat in. Mix av Ebba Bergkvist.

Anton Avelin på trummor.

Erik Berggren på bas.

Ellinor Johansson på piano.

Agnes Hjalmarsson på gitarr.

Om Alyza

Glamoröst och dynamiskt, emotionellt och personligt; med en röst och scennärvaro som har jämförts med stora artister som Tina Turner och Amy Winehouse levererar Stockholmsbaserade soulartisten Alyza ärliga och relaterbara texter om livet, relationer och mental hälsa. 

 

Sen debuten 2018 har Alyza framfört sin musik på flera scener i Stockholm, inklusive PSB,  Hellstens Glashus WY13 och en releasefest för singeln Don’t Ya på anrika Cirkus, såväl som flera festivalspelningar i Stockholm och Skåne. Alyza kom även trea i Stockholm i Studiefrämjandets tävling Livekarusellen 2018.

 

Alyza har uppmärksammats i Scandinavian Soul, Sagolika Vasastan och P4 Uppland. Debut-singeln Low, en collab med Caj Morgan, kom 2019 och 2020 släpptes Alyzas debut-EP ART. 

Alla bilder tagna av Maria Zetterberg om inget annat anges.

Alyza - Allt eller inget

Release: 18e juni 2021

Text och Musik av Elisa Critti Kronholm (Alyza) 

Arrangemang av Alyza med band

Inspelad och mastrad av Anna Engberg

Mixad av Ebba Bergkvist

Cover art: Elisa Critti Kronholm, polaroider tagna av Kerstin Critti

© 2021 Alyza/Critti Records

Elisa edit-1013.jpg
Elisa edit-1298.jpg
bottom of page